Το τουριστικό καραβάκι του Δήμου "ΟΛΥΜΠΙΑ" θυμίζει την παράδοση προσφέροντας συναρπαστικές διαδρομές ξεκινώντας τον περίπλου της λίμνης από την προβλήτα του Μαυροχωρίου.

Η βόλτα με το καραβάκι είναι ο καλύτερος τρόπος για να γνωρίσει κανείς τα ψαροχώρια και να θαυμάσει την θέα των παραλίμνιων οικισμών και της πόλης της Καστοριάς μέσα απο την εν πλω αυτή περιήγηση.Το καράβι λειτουργεί καθημερινά ως καφετέρια, δίνοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες να απολαύσουν τον καφέ ή το ποτό τους με θέα τη λίμνη.

Το καράβι πραγματοποιεί προγραμματισμένα δρομολόγια, επίσης, διατίθεται για την πραγματοποίηση διάφορων εκδηλώσεων.


Τηλέφωνο επικοινωνίας: 24670 74570 / 24673 52201.

Το Μαυροχώρι ήταν το επίνειο της Καστοριάς, αποτελούσε δηλαδή, εμπορευματικό σταθμό για όσους μετακινούνταν από τους οικισμούς της ευρύτερης περιοχής προς την Καστοριά.
Η μετακίνηση ανθρώπων και αγαθών γινόταν μέσα από τη λίμνη με τα παραδοσιακά «μοτόρια», τα οποία από τα μέσα περίπου του 2ου αιώνα εκτελούσαν τη λιμναία διαδρομή από την αποβάθρα του Μαυροχωρίου προς την πόλη της Καστοριάς και αντίστροφα.Τα πλοιάρια αυτά είχαν κατασκευαστεί από τους «μοτορτζήδες» του χωριού. Η επικοινωνία με την Καστοριά, εκτός από τα «μοτόρια» γινόταν και με τις βάρκες, τα περίφημα Καστοριανά «καράβια». Την περίοδο της δικτατορίας καταργήθηκαν τα όμορφα αυτά πλοιάρια και τη θέση τους πήραν οι αστικές γραμμές.

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.